2024.04.25.

Cel torony

Az érdekességek tárháza

Dekoratív csapadékvíz tároló tartályok, avagy stílusosan a vízhiány ellen

Egyre többet hallani a vízhiány problémájáról világszerte, amely mögött számos tényező áll. A folyamatosan növekvő népesség, a vízszennyezés, a csökkenő ivóvíz források, az időjárás-változás és a vele járó csapadékhiány – csak, hogy néhány tényezők említsünk a sok közül, amelyek előidézik ezt a világproblémát. A vízpazarlás visszaszorítása ugyan globális probléma, mégis el kell gondolkodnunk, hogy mit tehetünk az egyén szintjén, ahhoz, hogy a háztartásban a lehető legkevesebb ivóvizet pazaroljuk el.

Hogyan tehet Ön is a vízpazarlás ellen? 

A csapadék vagy az úgynevezett szürke víz felhasználásával egy háztartás vízfelhasználásának legalább a fele takarítható meg. Gondoljunk csak bele, hogy egy háztartásban mennyi ivóvizet pazarolunk el olyan funkciókra, amelyekhez egyáltalán nem fontos, hogy ivóvíz tisztaságú vizet használjunk! Az esővízgyűjtés a legjobb módja a környezettudatos vízfelhasználásnak, ugyanis a különféle csapadékvíz tároló tartályok segítségével olyan alternatív vízforrásokat építhetünk ki otthonunkban, amelyek visszaszorítják az értékes ivóvíz fogyasztását. Az esővíz tartályok lehetővé teszik, hogy a kert locsolását, az autómosást, a kerti tavak feltöltését, vagy akár a ruhák mosását és számos egyéb tevékenységet az előzőleg összegyűjtött esővíz felhasználásával lássunk el. Szerezze be Ön is a Sunikft.hu kínálatából a kertjébe leginkább illő csapadékvíz tároló tartályt, és legyen Ön is tudatosabb vízfelhasználó! Ne felejtse el: sok kicsi, sokra megy!

Hogyan működnek a csapadékvíz tároló tartályok?

A csapadékvíz tároló tartályok telepítése és üzemeltetése egyszerűbb, mint gondolná! Egy egyszerű esővízgyűjtő tartályt akár pár tízezer forintért beüzemelhet, így kis befektetéssel egy hosszú távú alternatív vízforrást hozhat létre kertjében. A tartály a hozzá tartozó útmutató segítségével könnyen beszerelhető, egy vízszintes, egyenletes, kemény felületre azonnal telepíthető. A tartály az ereszcsatornához könnyedén hozzáilleszthető és a bele érkező csapadék hatékonyan megszűrhető egy egyszerű esőlopó vagy egy ereszcsatorna szűrő segítségével. Fontos, hogy a professzionális esővízgyűjtés érdekében kifejezetten az erre a célra kifejlesztett tartályokat használja, hiszen azok kiváló minőségű UV-stabil és időjárásálló műanyagból készülnek, és a megfelelő kiegészítő elemek segítségével képesek megőrizni a víz minőségét a lehető leghosszabb ideig. Ráadásul a Sunikft.hu weboldalán található tartályok 100%-ban újrahasznosított anyagokból készülnek, így a környezettudatosságot tekintve két legyet üthet egy csapásra!

Stílusosan a vízhiány ellen

A csapadékvíz tároló tartályok nem csak roppant tudatos döntésnek bizonyulnak, de a dekoratív esővízgyűjtők segítségével az esővízgyűjtés könnyen stílusossá is tehető! Az egyszerű, zöld esővízgyűjtő tartályok mellett léteznek sokkal dekoratívabb csapadékgyűjtő berendezések, amelyek a kert valódi díszeivé válhatnak. Ezek a stílusos tartályok többféle méretben, színben és formában elérhetőek a Sunikft.hu kínálatában. Akár modern stílusú elemekkel díszítené kertjét, akár a hagyományos vagy az antik irányzat passzol a kerti bútorokhoz, biztosan talál az igényeinek megfelelő esővízgyűjtőt. Akadnak duplafunkciós darabok is, amelyek tetejére akár virágot is ültethet, illetve a tartályokat díszes csapokkal is fel lehet szerelni, amelyeket szintén beszerezhet a weboldalról a tartályhoz illő színben. A lehetőségeknek csak a képzelet szab határt! Dekorálja kertjét igényei szerint és egyúttal támogassa az ivóvíz pazarlás visszaszorítását a dekoratív esővízgyűjtő tartályok segítségével!

A Sunikft.hu kínálatban a különféle egyszerű, dekoratív vagy földbe süllyeszthető csapadékvíz tároló tartályok mellett minden olyan eszközt megtalál, ami az esővízgyűjtéshez elengedhetetlen! Legyen szó ereszcsatorna szűrő berendezésekről, esőlopókról, összekötő elemekről vagy egyéb kiegészítő idomokról, a professzionális esővízgyűjtés érdekében mindet megvásárolhatja egy helyről. Szerezze be az esővízgyűjtéshez szükséges eszközöket és legyen Ön is környezettudatos vízhasználó!