2024.06.16.

Cel torony

Az érdekességek tárháza

Korall és krizolit mint gyógyító ásvány

Minden ásvány rendelkezik különböző pozitív energiával, melyek gyógyhatással lehetnek ránk. Ezek az ásványok mind szellemi és mind fizikai állapotunk javítására szolgálnak, ráadásul ezekből igazán szép ékszerek is készíthetőek.

A gyógyító ásványok között szerepel a korall és a krizolit is, melyek különböző betegségeken tudnak segíteni.

A korall a vérünkre van hatással, segítségével szervezetünk könnyebben termeli a fehérvérsejteket, valamint enyhíti a vérzési zavarokat. Ezek mellett a korall hatást gyakorol a légutakra és erősíti a hörgőket. Ez az ásvány nagyon szép narancsos-vöröses színű.

A krizolit leginkább a bőrbetegségeiben tud segítséget nyújtani, mint például a pattanások, herpesz, ekcéma, valamint feszesebbé teszi a szöveteket. Ezek mellett segíti a méregtelenítést. A krizolitnak nagon szép zöldes-sárgás színe van.

Rengeteg olyan ásvány fajta van, melyeknek pozitív hatásait már az ókorban is felismerték, és használták is őket, mint gyógyító ásvány. Vannak olyanok, amelyeket a termékenység (holdkő) segítésére használtak, vagy épp a gyulladásos betegségek kezelésére (lazurit).

Az ásványok pozitív energiáikat akkor tudják igazán viselőjük számára átadni, ha viselés elött megtisztítják őket. A tisztítás lehet a Nap vagy a Hold fényével, de akár a vízzel is. Azonban tisztítás elött járjunk utána, hogy melyik tisztítás az ajánlott az aktuális ékszer számára, mert vannak olyanok, amelyek nem „szeretik” a vizet, ezáltal veszthet az energiájából. Ami még fontos, hogy ha megtisztítottuk az ásványt és már felvették a rezgésünket, akkor lehetőségeinkhez képest ne adjuk oda más kezébe.