2024.05.25.

Cel torony

Az érdekességek tárháza

Jack Daniels a legendák itala

Létezik egy különleges ital, ami az Egyesült Államokban készül, azonban nem gabonából, hanem kukoricából állítják elő, és bár whiskeynek hívják, valójában bourbon. A legendás Jack Daniels előállítási technológiájának számos sajátossága van, ami még ínycsiklandóbbá teszi. Például a gyártáshoz szükséges vizet olyan forrásból nyerik, ahol a hőmérsékletet mindig 13 fokon tartják, összetételében kevés ásványi só van, és szinte egyáltalán nincs benne vas. A kész italt egy háromméteres, édes juharfából készült faszénrétegen szűrik át, majd égetett fehér tölgyfahordóban érlelik. Az italt soha nem keverik, még a különböző hordókból származó fajták keverése is elfogadhatatlannak számít.

A Jack Daniels az elit alkoholokhoz tartozik, így teljesen jogosan merül fel bennünk a kérdés, hogy miként érdemes fogyasztani. Végül is, amikor egy legendával találkozik az ember, akkor értékelnie kell az egyedülálló ízét!

Így fogyasszuk a Jack Danielst

A Jack Daniels fogyasztásához az optimális hőmérséklet 18-20 fok, azaz valamivel szobahőmérséklet alatt van. Ahhoz, hogy egy italt egy adott hőmérsékletre hűtsünk, inkább felejtsük el a jégkockákat. A címke szerint a whiskyt széles, vastag aljú pohárból kell inni, de a szakértők szerint az üveg illata akkor mutatkozik meg a legjobban, ha tulipán alakú kóstolópohárba töltjük. Persze, nem kell azonnal új poharakat vennünk, mert mindkettő helyesnek tekinthető. Fontos azonban, hogy a poharat ne díszítsük semmivel, és mindig lassan, kortyonként ízlelgessük. Ezáltal biztosan elmerülünk a legendás aromában.

Innentől kezdve csak a rendeléssel kell foglalkoznunk. Az egyik legjobb lehetőségünk az italkereso.hu oldal kínálata, ahol a jó árak mellett gyors szállítás várja a fogyasztókat.