2024.03.28.

Cel torony

Az érdekességek tárháza

Ablakcsere hosszútávra – így válassz ablakot!

Ha valakinél szükségessé válik az ablakcsere, egészen biztosan arra törekszik, hogy a csere hosszútávon is megállja a helyét. Milyen ablak a megfelelő választás ilyenkor és miért fontos a szakszerű beépítés? Mutatjuk!

Ablakcsere – hőszigetelő ablak

Az ablakcsere során érdemes hőszigetelő ablakokra cserélni a régi ablakokat, ugyanis bár a csere pillanatában többe kerülnek, de igen rövid időn belül visszakapjuk ennek a beruházásnak az összegét a fűtésszámla csökkenésével. A hőszigetelő ablakok ugyanis segítenek abban, hogy a lakásban lévő hő kevésbé távozzon a nyílászárókon keresztül.

Ebben a legnagyobb segítséget a többrétegű üvegek nyújtják. Ma már elérhetőek két- és háromrétegű üvegezésű ablakok is, amelyek különlegessége abból fakad, hogy az üvegrétegek között argongáz réteg található, így az üvegfelület kevesebb hőveszteséget enged meg. Hőszigetelés szempontjából a háromrétegű üvegezésű ablakok a legjobbak általában.

Fontos tényező még az ablak hőszigetelése miatt, hogy hány kamrás, vagyis hány légkamra található az ablakkeretben. Egy bizonyos szintig minél több légkamra található egy ablakban, annál jobb hőszigetelést jelent, de a kamrák halmozása nem jelent jobb hőszigetelő tulajdonságot egy pont után. Mi épp ezért a hétkamrás műanyag ablak használatát javasoljuk.

Ablakcsere – hangszigetelő ablak

A hőszigetelés mellett ablakcsere során fontos szempont lehet még az ablakok hangszigetelése is. Különösen olyan otthonoknál, amelyek forgalmas út mellett vagy zajos környéken vannak, hatalmas előnyt jelent, ha a jó hangszigetelő tulajdonságú ablakoknak köszönhetően egy nyugodtabb környezetté válik a megrendelő otthona az ablakcserét követően.

A hangszigetelő ablak felépítése hasonló a hőszigetelő ablakokhoz, ugyanis ugyanúgy több réteg üvegből áll, amelyek között argongáz található, azonban az üvegrétegek vastagsága nem azonos, ezzel igazodva az ablak két oldalán lévő zajok mértékéhez.

Ablakcsere – minőségi beépítés

Természetesen mit sem ér a minőségi hang- és hőszigetelő ablak, ha az ablakcsere során nem minőségi beépítést kapunk. Épp ezért fontos, hogy megbízható ablakos céget keressünk, akik egészen biztosan úgy végzik el az ablakcserét, hogy az új ablak megfelelően be legyen építve, ugyanis enélkül a vártnál hamarabb számíthatunk újabb ablakcsere szükségére.

 

A megfelelő ablak kiválasztása tehát fontos, a legjobb beépítő cég viszont elengedhetetlen hosszútávra szóló ablakcsere során. A minőségi beépítés és az új ablakok azonban óriási előnyt jelentenek, amelyet egészen biztosan megérzel majd a pénztárcádon és az otthon nyugodtságán is!