2024.05.25.

Cel torony

Az érdekességek tárháza

Textil vagy gumi autószőnyeget válasszunk?

Az autószőnyegek olyan mindennapi termékké váltak, hogy sok autós teljesen „automatikusan” vásárolja meg.

Szép vagy praktikus legyen az autószőnyeg?

A textil autószőnyegek teljes dizájnt hoznak létre az autó belsejében, reprezentatív megjelenést biztosítanak az utastérnek.  Vonzó megjelenésűek, tökéletesen felszívják a nedvességet, ugyanakkor hosszú ideig száradnak. Ezért a textil autószőnyegeket általában tavasszal és nyáron tanácsos használni, amikor nincsen sár és latyak. Az autó utasterébe gyártott textil autószőnyegek az esztétikát kedvelőknek készültek: kellemes tapintásúak és gyönyörű anyagból készülnek, széles színválasztékkal.

A gumi minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, ami az autószőnyegekhez szükséges.

Az autószőnyeg legfontosabb feladata az, hogy megvédje az autó karosszériáját a nedvességtől, ami az autó padlózatának rozsdásodását okozhatja. Ez a védelem különösen fontos az őszi-téli időszakban, amikor sár és a latyak uralkodik az utakon. Annak érdekében, hogy ősszel és télen megvédjük autónkat a rozsdásodástól, a penésztől és a gombáktól, legjobb megoldás a gumi autószőnyeg használata. A gumi autószőnyegek magas oldalakkal rendelkeznek, ezért tökéletesen megtartják a nedvességet és a szennyeződéseket. Karbantartásuk is nagyon egyszerű.

A gumi autószőnyegek élettartama jelentősen meghaladja a textil autószőnyegekét, amit a választásnál szintén érdemes figyelembe venni. Ha mégis a textil autószőnyeg mellett döntünk, ősszel és télen mindenképpen célszerű gumi autószőnyegre cserélni.

Univerzális, vagy méretpontos autószőnyeget vásároljunk?

Az univerzális autószőnyegek mérete nem illeszkedik pontosan az autó padlózatához, így a szennyeződés és a nedvesség könnyen a szőnyeg alá kerül. Ezeket az autószőnyegeket általában egyszerűbb technológiával gyártják, ezért olcsóbbak, de ennek fejében magunknak kell autónk belső alakjához igazítani. Az univerzális autószőnyegek, akár gumiból, akár textilből készülnek, sokkal gyorsabban kopnak.