2024.06.16.

Cel torony

Az érdekességek tárháza

Hol van az egészséges határ az eljegyzési gyűrű árát tekintve?

Megoszlanak a vélemények, hiszen míg a nőket maga a gyönyörű eljegyzési gyűrű megléte érdekli, addig a férfiaknak az is fontos, mennyibe kerül nekik, hogy egyáltalán feltehessék a nagy kérdést.

Ha tetszik, ha nem, ki kell mondanunk a csúf igazságot!

Szép dolog a szerelem, talán a legszebb a világon, de amikor komolyra fordul a dolog, az bizony kiadással jár, hiszen az eljegyzési gyűrű pénzbe kerül, nem is kevésbe.

Persze, vannak olyan párok, ahol egyik fél számára sem fontos, hogy egy ékszerészeti remek kerüljön a menyasszonnyá váló barátnő ujjára, de ez nem túl gyakori.

Fel is merül az a kínzó kérdés, hogy mekkora az az összeg, amit lehet és kell is az eljegyzési gyűrűre áldozni és mi az, amit már a legnagyobb sznobok is túlzásnak tartanak?

 

Az amerikaiak szerint ennyit kell érjen az eljegyzési gyűrű

A tengerentúliak eléggé praktikusan gondolkoznak arról, mennyit is kell költenie a reménybeli vőlegénynek ahhoz, hogy párja – és annak családja – komolyan vegye nősülési szándékát.

Amerikában ugyanis az a szokás, hogy a férfi háromhavi keresetének megfelelő gyűrűvel teszi fel a nagy kérdést.

Ez nagyon jól hangzik, de az igazság az, hogy ez a szokás mindössze 1936-tól létezik, amikor a DeBeers gyémántkereskedés egy igencsak jól sikerült marketingkampány során alaposan beleverte az emberek fejében azt, hogy ilyen gyűrűvel illendő eljegyezni a nőket.

Van, aki szerint az életkor dönt az eljegyzési gyűrűről

Akad olyan ékszerszakértő, aki szerint az eljegyezni kívánt nő életkorához kell igazodnia az eljegyzési gyűrű értékének, tehát egy 20 évesnek kétkarátos, egy 30 évesnek háromkarátos és egy 45 éves hölgynek 4,5 karátos gyémánt dukál.

Ez azért lehet durva, mert a nők nem igazán szeretik egy bizonyos kor után, ha emlékeztetik őket leélt éveik számára. Még akkor sem, ha nagyobb a karátszám!

 

Ha van autód, gyémánt eljegyzési gyűrűre is telik!

Egy új elmélet inkább a vőlegény ingóságai alapján határozza meg, hogy mennyiért vegyen egy férfi eljegyzési gyűrűt.

E szerint ugyanannyiba kerüljön a lánykérési ékszer, amennyibe a vőlegény autója került, de minimum az éves bevételének 10%-ába. És már meg is érkeztünk ahhoz, hogy mi számít túl soknak…

 

Van, akinek a 2,4 milliárd forintos eljegyzési gyűrű sem drága!

Persze akadnak, akiknek tényleg a méret számít, főleg a sztárok körében, akiknél a minimum az 5-8 karátos gyémántok.

A legnagyobbak viszont nem adják alább ennél! Jennifer Lopez 8,5 karátos kék gyémántot, Grace Kelly 10,47 karátos, Beyoncé 18 karátos, Paris Hilton 28 karátos követ kapott, de például Elizabeth Taylor egyik eljegyzési gyűrűje – a sok közül – 33 karátos gyémánttól ragyogott, ez utóbbit 2011-ben 2,4 milliárd forintért vette meg valaki egy árverés során!

Mondjuk… az is igaz, hogy az ilyen drága gyűrűkre egyrészt komoly biztosítást kötnek és egy szakítás esetén nem biztos, hogy az exmenyasszonynál marad a méregdrága ékszer…