2024.10.21.

Cel torony

Az érdekességek tárháza

akvárium kellékek

akvárium kellékek

Nagyon hosszú az akvárium kellékek listája

Az akvarisztikában használatos kiegészítők listája végtelennek tűnik. Folyamatosan új akvárium kellékek kerülnek a piacra, ami ugyanakkor nagyban megkönnyíti az otthoni haltartást. Egyesek nem sorolhatóak be egy adott kategóriába, mások viszont akár több csoportba való tartozás feltételeinek is megfelelnek. Az akvárium kellékek lehetnek fogyóeszközök is.

A szűrőhálók lehetővé teszik a szűrőbetétek rendszerezését, könnyű eltávolítását és tárolását. A használat során gyakran cseréljük a különböző szűrőbetéteket. Amikor elkezdjük létrehozni az akváriumot, leragasztjuk a hátteret, köveket és korallokat rögzítünk, és ehhez megfelelő ragasztókra van szükségünk.

A haltartás során számolnunk kell azzal is, hogy az egyes halakat átmenetileg el kell különítenünk. Előfordulhat, hogy egy hal balesetet szenved, és szüksége van egy elkülönített helyre a felépüléshez. Ekkor elszigetelhetjük egy akváriumba merített műanyag vagy hálós edényben is, ahol nyugodtan regenerálódhat. A tároláshoz és etetéshez szükséges akvárium kellékek szintén hasznosak.

Az ergonómiát szem előtt tartva lett megtervezve az akvárium bútor

A halak otthoni tartására szolgáló üvegedényt stabil, vízszintes alapra kell helyezni. Ha ezt a lakás dekorációjának szánjuk, annak megfelelően kell elhelyezni. A kis nano modellek esetében a dolog egyszerű. Elég egy erős bútorzat, szekrény vagy íróasztal. A nagyobb víztartályok a méretük és súlyuk miatt speciális talapzatot igényelnek.

Az akvárium bútor vagy állvány a biztonságos elhelyezés alapja. Elég erősnek kell lennie ahhoz, hogy elviselje az akvárium súlyát a vízzel és a berendezéssel együtt. Több támaszponton is stabilan kell állnia. Az akvárium bútornak megerősítésekkel kell rendelkeznie belül és a hátsó falon, hogy a súly egyenletesen oszoljon el az asztal lapon és a padlón.

Mindez azért szükséges, hogy elkerüljük az üveg felesleges igénybevételét, és kizárjuk a törés lehetőségét. A gazdag színek és a modellek széles választéka teszi az akvárium bútort alkalmassá bármely otthonba. A belsejében helyet kaphatnak a szűrők, a tartozékok, az eleség és minden más, ami az akvárium gondozásához szükséges.