2024.06.16.

Cel torony

Az érdekességek tárháza

önsajnálat

Önsajnálat

Az önsajnálat komoly probléma

Ha folyamatosan akadályokba és falakba ütközik, akkor egy idő után úgy érzi, mintha minden Ön ellen szövetkezne. Ilyenkor az önsajnálat könnyen kialakulhat. A csalódások sorozatáért a legtöbben a külvilágot teszik felelőssé. A tehetetlenség miatt mások hibáztatása és becsmérlése nem célravezető. Minden emberben megtalálható ez az érzés, ami egy bizonyos fokig teljesen normális.

Akkor jelenthet óriási problémát, ha a sötét gondolatok hatalmába kerítik. A legjobb, amit tehet az, ha megtanul hinni magában. Ez egyáltalán nem egyszerű feladat, sőt, rengeteg időbe telik, amíg felfedezi az erősségeit. Az önsajnálat mindenkinél más érzelmeket vált ki. A kialakulásáért a csalódás, a magány vagy az alacsony önértékelés tehető felelőssé.

Nagy eséllyel jelentkezhet depresszió is, ami még mélyebb gödörbe taszítja az embert. A teljes felépülés már ebben az esetben sokkal nehezebb. Az önsajnálat helyett inkább pozitívan kell a világra tekinteni és mindenben a jót meglátni. Ha elfogadja saját magát, akkor boldog és szeretetteljes életet élhet.