2024.04.25.

Cel torony

Az érdekességek tárháza

SEOzseni keresőoptimalizálás: ma már megkerülhetetlen a sikerhez

SEOzseni keresőoptimalizálás: ma már megkerülhetetlen a sikerhez

Sok kérdésben az lehet a jó megközelítés, hogy ne próbáljunk meg nap-mint-nap olyan információkban elmerülni, amelyekhez nem értünk igazán – így arra marad időnk és energiánk, hogy a saját komfortzónánkban fejlődjünk. És ahogy a régi mondás mondja, „Jó bornak nem kell a cégér” – miért is foglalkoznánk a keresőoptimalizálás, azaz SEO (search engine optimization) témakörével, ha éppen villanyt vagy autót tudunk jól szerelni?

Az igazság az, hogy minden sikeres nagy cég külön embereket, csapatokat foglalkoztat különböző munkafolyamatok elvégzésére. Az online marketing az egyik nagy meglepetés olyan szempontból, hogy az internet a 90-es évek végén, 2000-es évek végén berobbant: angol nyelveterületen ezt a .com revolution néven szokás emlegetni. Azóta pedig a régen bevált marketing technikák, ötletek (pl. a régi „jó bornak nem kell a cégér”) egyre kevésbé lettek egy-az-egyben igazak.

Aki szeret üzleti magazinokat olvasni, pl. a Forbes-t, az tudja, hogy egyes cégek mindössze azzal tudnak szert tenni milliárdos bevételekre, hogy egyetlen online felületre koncentrálnak (pl. Instagram influenszerek). Azonban a legtöbb cégnek, vállalkozásnak nem ez az út a sikerhez és a növekedéshez, hanem a hagyományosabb elemek: ilyenek a weboldal készítés, a linképítés és más módszerek a keresőoptimalizálás területén.

És mi a keresőoptimalizálás?

Minél közelebb juttatni a termékeket, szolgáltatásokat a Google első helyéhez, bizonyos kulcsszavakra optimalizálva. A feladat azonban elég komplex: tegyük fel, hogy mi tudjuk, hogyan kell fürdőszobákat kialakítani, de nem tudjuk, hogy a fürdőszoba kialakításra a fizetőképes kereslet hogyan is akad általában erre a szolgáltatásra: azonban egy SEO (keresőoptimalizálás) specialista feladata pontosan az, hogy tudja mindezt.

Sok szempontból ez az egyik legkevésbé konstans munkakör a keresőoptimálalizálás specialista, hiszen a Google, „ha éppen olyanja van”, akár naponta vagy hetente is eszközölhet változtatásokat az algoritmusban. Sokan nagyobb hatalmat tulajdonítanak így néhány kaliforniai, szilícium-völgyi céges döntéshozónak, mint bárkinek előtte: hiszen mikor fordult elő, hogy Kaliforniából, egy napos (vagyis egy másodperc törtrésze alatti) átfutással befolyásolhatták valaki életét Magyarországon, Laoszban, Tanzániában, Németországban és Venezuelában – egyszerre!?

Ezt pedig mindet követni nem kis munka. Ezt nem is várhatjuk el senkitől, akinek nem ez a szakterülete…

SEO eszközök ingyen: így gyorsítja a keresőoptimalizálást a SEOzseni

A Google élmezőnyébe kerülni rendkívül izgalmas. Ennek az elérését szolgálja a SEO, azaz Search Engine Optimization. Angol mozaikszó, melynek magyar jelentése: keresőoptimalizálás. A SEO célja a weboldal fejlesztése úgy, hogy a kereső rangsorolási algoritmusa értékesebbnek nyilvánítsa az adott oldalt a versenytársaktól.

Naponta órákat kell görnyedni a kijelző előtt, mire végzel a ransorolás javításához szükséges feladatokkal. Ezért jött létre a SEOzseni online SEO és keresőoptimalizálás, hogy pár kattintással végezz az unalmas teendőkkel.

A keresőoptimalizálás hatására látványosan nő a kattintások száma, ezáltal az érdeklődés is megnő a weboldal terméke vagy szolgáltatása iránt. Megfelelő marketing stratégiával ezeket az érdeklődőket értékes célokká lehet alakítani. Hírlevél feliratkozás, regisztráció vagy akár közvetlen vásárlás formájában realizálódik a megnövekedett népszerűség.