2024.05.25.

Cel torony

Az érdekességek tárháza

vizesedés

Miként küzdhető le a vizesedés?

Rendkívül zavaró helyzet, amikor azt vesszük észre, hogy a lakás falának tövében megjelenik a nedvesség gyakori jelleggel. Ennek lehet az az oka, hogy rossz az ereszcsatorna és innen csepeg a talajra a nedvesség, de olykor a földből kezd el felszivárogni a salétrom, ami akár a vakolat lepergését is okozhatja. Ez a fajta vizesedés tehát előjelezheti komoly szerkezeti hibák kialakulását, de ez még nem minden. Ha a nedves környezet létrejön a lakáson belül, akkor ott gombák, baktériumok telepedhetnek meg, ami a kellemetlene látványon és szagon kívül esetenként komoly egészségkárosodat is okozhat.

A vizesedés tehát korántsem játék, amivel szemben gyorsan kell fellépni. A fő ok a szigetelés hiányában keresendő. A modern épületeknél ez már nem kérdés, de a régebbi ingatlanoknál kevésbé volt gyakori a bitumenes lapok alkalmazása az alap és fal csatlakozásánál. Ha tehát kialakul a vizesedés, akkor nincs mit tenni, hanem gyorsan cselekedni kell. A hun.sika.com weboldalon a kiváló alapanyagok mellett hasznos tanácsok érhetők el erre vonatkozóan.

Ezeket figyelembe véve könnyedén kidolgozható az a megfelelő eljárás, amivel végleg leküzdhető a zavaró vizesedés. Fizikai és kémiai gátak egyaránt felépíthetők a probléma orvoslására, de mindenképpen olyan stratégiát kell kidolgozni, ami lehetőleg nem követel rendszeres után kezelést, hanem egyszeri és végleges megoldásként működik. A SikaMur vízzáró injektáló krém valamint falszárító vakolat alkalmazásával elérhetjük a célunkat. Konzultáljunk erről a felület munkatársaival és lássunk neki a probléma végleges elhárításának mielőbb.