2024.04.18.

Cel torony

Az érdekességek tárháza

fürdőszobai dekoráció

fürdőszobai dekoráció

Fürdőszobai dekorációval a pihentető SPA érzésért

A fürdő a pihenés zónája, ami képes minket feltölteni energiával a nap elején és lehetővé teszi a relaxálást lefekvés előtt. Más szóval, ez egy hely a lélek számára. Ezért a fürdőszobai dekoráció különös figyelmet érdemel, amihez először is ötletekre van szükségünk. Célszerű a kialakításról még azelőtt dönteni, hogy elkészülnénk a burkolattal, ami lehetővé teszi a kívánt színpaletta és anyagok kiválasztását. Ahhoz, hogy a fürdőt egy SPA szalonná alakítsuk, a következő fürdőszobai dekorációkat használhatjuk: gyönyörű növényekkel teli vázák, kis virágcsokrok, kövek, aromás gyertyák, különleges SPA-készletek egy gyönyörű tárolóban, fürdősók, stb.

Magát a kádat hosszú színes függönnyel nemesíthetjük. A sok, lehetőleg fehér törölköző kiválóan betölti a fürdőszobai dekoráció szerepét. Ezeket speciális fali konzolokra lehet helyezni, majd szépen összecsukni. De akár fonott dobozokba vagy polcokra is tehetjük. Ha azt szeretnénk, hogy teljes legyen a SPA-érzés, a fürdőszoba falának felületét egy gyönyörű strand nedvességálló képével díszíthetjük. Ha a szoba méretei megengedik, akkor egy fából készült széket vagy akár fotelt is elhelyezhetünk a kád közelébe. Általánosságban elmondható, hogy a fa vagy fonott bútorok mutatnak itt a legjobban, de ha már másféle bútorokkal rendelkezünk, akkor igyekezzünk ezeket faelemekkel vegyíteni. A fürdőszobai dekorációban a szőnyeg is elég fontos. Ez lehet masszírozó, bambusz vagy hasonlíthat a kavicsokra. A tengerpart ihlette fürdő nem számít új ötletnek, de meg lehet-e valaha unni a tengert? Ahhoz, hogy a helyiséget az óceán fenekeként vagy tengerpartként rendezzük be, fürdőszobai dekorációként kagylókat és kavicsokat használhatunk. Például kagylókkal díszíthetjük a tükör keretét, a szekrényt vagy a törölközőtartót. Egy ilyen helyiségben jól mutat a hasonló stílusú zuhanyfüggöny. Ezen kívül használhatunk halakat és más tengeri növény- és állatvilágot megjelenítő dekoratív falmatricákat.

A nyaralásról magunkkal hozott különféle tengerparti kiegészítőket se dugjuk a szekrény mélyére, inkább díszítsük a tengerpart ihlette fürdőt. Hogy fokozzuk a hatást, kis pálmafát vagy más egzotikus növényt tartalmazó cserepet, edényt is tehetünk a padlóra. Amennyiben csak kevés fürdőszobai dekorációra van szükségünk, anélkül, hogy egy adott stílusirányzatot hangsúlyoznánk, máris könnyebbé válik a feladat. Mi a tökéletes fürdőszobai dekoráció? A kis csokrok, festmények és fényképek, textildobozok, szobanövények, világítótestek, eredeti kézzel készített szappanok, szappan- és fogkefetartók, valamint a különféle polcok.