2024.06.16.

Cel torony

Az érdekességek tárháza

festhető tömítő

festhető tömítő

Megrepedt házfalak javításra alkalmas a festhető tömítő

Számos tényező állhat egy házfal megrepedésének hátterében. Előfordulhat például, hogy a környezet, a túl nagy forgalom vagy a szomszédban folyó építkezés miatt a falak mozogni kezdtek és megrepedt rajtuk a többéves vakolat, ez a legszerencsésebb esetek közé sorolható. Repedhet továbbá a házfal például akkor is, ha az építkezés során kivitelezési problémák történtek, rossz minőségű anyagot használtak fel, vagy nem tartottak be bizonyos alapszabályokat.

Legrosszabb esetben pedig okozhatja a házfal repedését a rossz vízelvezetés, ilyenkor a víz egyszerűen kimossa az alap alól a földet, ami így megrogy, belezuhan. No de maradjunk az úgynevezett legszerencsésebb repedéseknél, amelyek nem igényelnek nagyobb beavatkozást, hanem egyszerűen és viszonylag olcsón ki lehet javítani a hibákat. A festhető tömítő építőipari termék pontosan alkalmas a falak repedéseinek tömítésére.

Amennyiben a falak repedését mi is ki tudjuk javítani, vagyis nem kell szakértő véleménye, és nincs szükség kőművesre sem, akkor alapvetően választhatjuk a festhető tömítő lehetőségét. Lényegesen olcsóbb és könnyedebb alternatíva a festhető tömítő alkalmazása, azonban azt tudni kell róla, hogy nem olyan tartós, mint a teljes vakolás, ellenben megszüntethető vele az ilyenkor keletkező hőhíd problémája, valamint az esztétika is javítható. A legtöbb repedésbe elegendő egyetlen tubus festhető tömítő anyag, amelyet csak bele kell dolgoznunk a repedésbe, majd a felesleget lehúzni egy glettvassal vagy egy spatulával annak függvényében, hogy mit találunk otthon, és nagyjából 10-20 perc alatt bedolgozható a helyére.