2024.06.16.

Cel torony

Az érdekességek tárháza

Webáruházban is gond nélkül be lehet szerezni egy jó autós kamerát

A webáruház viszonylag újabb találmány. Lehet, hogy megszoktuk már, hogy X vagy Y nagy elektronikai üzletbe járunk, azonban ott nem feltétlenül a legjobb minőséget vagy árakat érjük el. Árak szempontjából elég belegondolni, hogy míg egy webshopot fenntartani alacsony összeg, nem az egy nagy épületet fűteni, rengeteg alkalmazottat fizetni, image-et fenntartani, TV, rádió, újság, internetes, stb. reklámokat fizetni. Még ha nem is szokásunk, érdemes körülnézni egy webáruházban is. A járványhelyzet miatt most amúgy is könnyebb online keresni.

 

Milyen árban vannak az autós kamerák?

Az autós camerák (dashcam-ek) között a szórás óriási árban és tudásban is. Az Emaki webáruházban körülnézve 55 különböző terméket találunk, és érdemes lehet most választani, mert akár 60%-os kedvezményt is megcsíphetünk. Az árak 13.000 forint alatt egy nyúlfarknyival kezdődnek, ez a cseh Lamax márka legalacsonyabb áru modellje, a C3-as. A készüléken elérhető a magyar nyelvű menü, két év garanciát kapunk rá (ha javításra kerülne a sor, magyar szerviz lesz segítségünkre), és ha olcsó készüléket keresünk, ez mindenképp jó vétel a kategóriáján belül 2,4-es HD kijelzőjével, 140 fokos lencse látószögével, FULL HD opcióval, beépített mikrofonnal és hangszóróval, sőt, parkoló üzemmóddal és mozgásérzékelővel.

Azonban, ha biztosra akarunk menni, mindenképp érdemes 170°-os lencse látószöget keresnünk, és ha kint parkolunk, akkor minőségi éjszakai módot is.

Ha a pénz nem számít, a skála másik oldalán ott a Lamax T10-es modell, amely inkább hasonlít egy profi kompakt fényképezőgéphez, mint egy kis dashcam-hez. Ez a csúcsminőségű modell nemcsak FULL HD, de 4K minőségben (30 FPS-sel) tud éjjel-nappal felvenni, gyakorlatilag élesebben lát, mint bármilyen emberi szem… Különleges, WDR technológiájának következtében jól ellen tud állni a tükröződéseknek és a vakító fénynek is. Igaz, hogy közel 90.000 Ft-ba kerül, de lehet, hogy ennél jóval többet meg fog spórolni nekünk, hiszen a beépített GPS-nek köszönhetően a statikus radarokat és a szakaszos sebességméréseket is legálisan (!) beméri: és lehetőséget ad, hogy lelassítsunk az utolsó pillanatban. Beépített WiFi-t is találunk benne, így telefonról is irányíthatjuk. Az említett 4K mellett FULL HD is elérhető, méghozzá 60 FPS-en (képkocka / másodperc), így ez kitűnő lehet, ha lassítottan néznénk vissza a felvételt később.

 

Ha webshopban vásárolok, hogyan jut el hozzám az áru?

Semmi ok az aggodalomra a webáruházakkal kapcsolatban: amit az ember kifizet, azt meg is fogja kapni. 20.000 Ft feletti vásárlás során ingyenesen, ez alatt 1299 Ft-os díjon, a GLS futárszolgálat segítségével, legalább is az Emakin. Sok átvételi lehetőségünk van, mint a kápolnásnyéki központban, ingyenes átvevőpontban, házhozszállítással, fizetni pedig lehet készpénzzel, online bankkártyás szolgáltatással és utánvéttel is, így igazán rizikó nélkül vásárolhatunk.