2024.09.16.

Cel torony

Az érdekességek tárháza

Ha nagy a baj, a gázszerelőt Budapesten hétvégén is kihívhatjuk

Rengeteget járok különféle boltokba, ahol gyakran szoktam beszélgetni az eladókkal és sokan panaszkodnak, hogy már két éve nem tudnak elmenni rendesen szabadságra, mert annyira sok a munka.

Az egyik eladó épp azt ecsetelte nekem, hogy elromlott a gáztűzhelye és a négy gázláng helyett csak a legkisebbik üzemel, de azt is csak nagyon nehezen tudja beindítani. S ha ez nem lenne elég, vasárnapra vár vendégeket, és nyilván neki kell megfőznie a háromfogásos ebédet.

Mivel pénteken este 8-ig a boltban van, nem nagyon tud hétköznapra szinte semmit sem betervezni, így nyilván hétvégén kell ezzel is foglalkoznia. Mondtam neki, hogy ne aggódjon, mert számos olyan gázszerelő van, pláne Budapesten, aki ki tud jönni hétvégén is.

A hölgy az üzletben eléggé meglepődött, mert azt hitte, hogy a legtöbb szaki csak hétköznap dolgozik, de aztán mondtam neki, hogy rengetegen dolgoznak hétvégén is, mert például mi van akkor, ha egy lakásban gázszivárgást észlelnek szombaton hajnali fél négykor? Muszáj valakinek kezelnie a helyzetet, hiszen ez életveszélyes.

Igazat adott nekem a hölgy, aztán mondta, hogy annyira fáradt már, hogy nem is igazán fog az agya. Mondtam neki, hogy megértem, nekem is volt olyan időszak az életemben, amikor napi 12 órát dolgoztam és estére a hamut is mamunak mondtam már és csak bedőltem az ágyba.

Aztán míg válogattam a termékek közül, gondoltam segítek neki és gyorsan rákerestem a mobilomon arra, hogy “gázszerelő Budapest hétvégén” és egy kis keresgélés után meg is találtam a VízGázFűtésszerelő24 honlapját, ahol láttam, hogy ők hétvégén is kijönnek szerelni, ha erre van szüksége az ügyfélnek.

Mikor végeztem a vásárlással, mondtam a hölgynek a kasszánál, hogy találtam egy céget, ahol a gázszerelő Budapesten hétvégén is dolgozik, így nyugodtan felhívhatja őket már most is, hogy ki tudjanak menni hozzá szombaton.

A hölgy teljesen oda volt és vissza, nem győzött hálálkodni, de mondtam neki, hogy nekem ez nem került semmibe és egyébként is szeretek segíteni az embereknek, ha tudok.

Megnézte a hölgy a VízGázFűtésszerelő24 honlapját és örömmel látta, hogy foglalkozik a cég Gorenje termékekkel is, ami számára tökéletes, mert az ő gáztűzhelye is Gorenje.

El is mentette a telefonján a cég honlapját és mondta, hogy mindenképpen telefonálni fog nekik az ebédszünetében.

Azt sosem tudtam meg, hogy végülis felhívta-e őket vagy sem, illetve azt sem, hogy hogy sikerült a vasárnapi menü, mert amikor a következő héten bementem a boltba, azt mondták az eladók, hogy most egy másik üzletben dolgozik, mert ott elment szülni az egyik kolléga és így tudták a legegyszerűbben megoldani a munkaerőhiányt.

Azon a környéken nem járok sokat, de remélem, hogy a hölgynek megoldódott a problémája és elégedett volt a VízGázFűtésszerelő24 szolgáltatásaival.