2024.06.16.

Cel torony

Az érdekességek tárháza

A tetőablak szúnyogháló és a hatékony rovarvédelem

Még ha szeretjük is a természetet, abban azért nyugodtan egyetérthetünk, hogy a rovaroknak és bogaraknak a lakáson kívül van a helyük. Bár télen ez a probléma kevésbé jelentkezik, érdemes már ilyenkor megtenni az óvintézkedéseket és felkészülten várni a tavaszt.

Védd magad

A nyugodt otthoni pihenést és a békésen átaludt éjszakákat sokszor a legapróbb külső tényezők is képesek megkeseríteni. Ezt érdemes akár szó szerint is érteni, hiszen egy szúnyog vagy egy légy nem tartozik éppen a legnagyobb élőlények közé, de több szempontból is idegtépő lehet a jelenlétük a szobákban. A szúnyogok szárnycsapásainak jól ismert frekvenciája vagy a legyek gyors tempójú zümmögése még a legjobb alvókat is megzavarhatják.

A téli időszakban szerencsére mentesülünk ezek alól a zavaró elemektől, ám ilyenkor sem szabad elfelejteni, hogy tavasztól ismét problémát okozhatnak a hívatlan rovarok. Érdemes tehát megtenni már most a megfelelő óvintézkedéseket, egy olyan megoldás formájában, ami hosszabb távon is kielégítő és egyben esztétikus megoldást kínál. A tetőablak szúnyogháló éppen ezt nyújtja, garantálva a zavartalan pihenést.

A kizárás dilemmája

Néhányan persze legyintenek, hogy miért is kellene pénzt költeni egy tetőablak szúnyogháló telepítésére, mikor egyszerűbb, ha becsukják az ablakot. Klimatizált helyiségek esetében természetesen ez is járható út, ám ez nem minden helyen adott. A tetőterek ráadásul hajlamosak jobban felmelegedni, főleg ha a szigetelés sem a legjobb a helyiségek körül. Ezt pedig a nyári időszakban zárt ablakkal átvészelni meglehetősen problémás.

Az éjszakai hűvösebb levegő és a szobák átszellőztetése ráadásul oly módon még pénzt is spórolhat nekünk, hogy nem szükséges bekapcsolni a klímát, még ha rendelkezünk is vele. A nyitott ablakok persze szabad utat engednek a rovaroknak is és a nyugtalanabb éjszakáknak. A tetőablak szúnyogháló telepítése éppen ezzel kapcsolatban jelent megoldást, hiszen a szellőzés is garanált, ahogy a rovarok kívül tartása is

Esztétikus megoldás

Bármennyire egyszerű kiegészítő is egy szúnyogháló, sokan kifejezetten sokáig vadásszák a legoptimálisabb megoldást. Ebben a piac sincs feltétlenül a segítségünkre, hiszen rengeteg olyan “atombiztos” megoldást találunk, amelyik csak ideig-óráig működik és akkor is kétes hatékonysággal. A tetőablak szúnyogháló azonban esztétikus és megbízható védelmet nyújt a rovarokkal szemben, a telepítése pedig kifejezetten egyszerű.

A tetőablak szúnyoghálót lényegében egyfajta rolóként kell elképzeni, mely adott esetben akár fel is húzható, így a kilátást sem zavarja. Ha azonban szükség van rá, egy mozdulattal üzembe helyezhető, ezzel védelmet garantálva a lakók számára. A megfelelő tetőablakkal párosítva pedig az ablaknyitás sem jelent semmilyen problémát. A legideálisabb konstrukció megtalálásához persze ajánlott szakértő segítséget kérni, mely lényegében garantálja az optimális megoldást.