2024.04.25.

Cel torony

Az érdekességek tárháza

Kis lakás, nagy ablak: tippek a kis terek növeléséhez

Minden kis lakás tulajdonosa arra törekszik, hogy megnövelje belső teret különböző lakberendezési trükkök segítségével, így mára már tömérdek ilyen trükk létezik, példának okáért az a jólbevált tipp, hogy egy nagy üvegfelületű műanyag ablak Budapest bármely lakásában megnöveli a teret.

Az alábbi cikkben összegyűjtöttük, hogy mik a legfontosabb tényezők, amikre érdemes odafigyelni, ha kis lakásodban szeretnéd megnövelni a teret!

Figyelj a színekre!

A színek fontos szerepet játszanak mindennapi életünkben, ugyanis sokféle dolgot kifejezhetnek, legyen szó például érzelmekről vagy hangulatról. Azonban most egy egészen másfajta oldalról közelítjük meg őket.

Világos színek használatával a kis lakások is nagyobbnak tűnhetnek. Különösen ajánlott a fehér színt választani, ha szobafestést tervezel, ugyanis a fehér szín megnyitja a teret, könnyedebbnek és tágasabbnak tűnik tőle bármely szoba. Természetesen választhatsz a fehértől eltérő színt is, de ezesetben is ajánlott világos, semleges színt használni.

A világos falak mellett egy kisebb lakásban javasoljuk, hogy ne használj a szobában 2-3 színnél többet. Így egy letisztultabb összképet kapunk eredményképpen, ami egyszerre esik jól a szemnek és növeli a belső tér nagyságérzetét. A világos színek legjobb kiegészítője a természetes fény, ezért ajánlott nagy üvegfelületeket használni, különösen jól tud mutatni egy műanyag ablak Budapest bármely kisebb lakásában is.

A műanyag ablak Budapest belvárosában és azon kívül is remek megoldás!

A kis lakás kifejezésről egészen biztosan sokaknak egy kis, budapesti lakás jut eszébe először. Egy nagy, fényes műanyag ablak viszont nem csupán a fővárosi otthonokban mutat jól, bármilyen kis lakást vagy helyiséget feldobhat. Amellett, hogy élettelibbé varázsolja otthonod, megnyitja a teret, ugyanis a nagy falfelület helyett a külvilágot fogod látni.

A nagy üvegfelület mellett ajánlott még a műanyag nyílászárók használata. A világos és modern keret mellett a világos színek tökéletesen illeszkednek a világos témájú helyiségbe, így nem szűkítik be a teret. A műanyag ablak Budapest bármely otthonában kiváló megoldás lehet, ha meg szeretné növelni kis terét!

Az ablakot érdemes minél kevésbé eltakarni, így a függönyválasztást is ajánlott átgondolni. Amennyire lehet, mellőzd a függönyök használatát! Ha semmiképp sem szeretnéd elveszteni privátszférádat, használj redőnyt vagy árnyékolót inkább!

Ne legyen túlzsúfolt a helyiség!

A világos színek és nagy ablakok használata mellett elengedhetetlen lépés, hogy tényleg csak olyan bútorok és használati tárgyak látszódjanak, amelyekre feltétlenül szükségünk van. A rendezett és letisztult szoba sokkal tágasabbnak hat, mint egy túlzsúfolt, raktárszerű helyiség.

Használj tükröket!

Egy másik gyakran alkalmazott trükk a fali tükrök használata. Amellett, hogy visszaverik a fényt és ezáltal még világosabbá varázsolják otthonodat, tükröződik benne a tér is. Ez az egyszerű és régi trükk bármikor hatásos, ugyanis agyunk becsapásával nagyobbnak érzékeljük a körülöttünk lévő teret.

 

Kis terek növelésére tehát sok-sok trükk létezik, de a legfontosabb tényező a világos szín, a sok fény, a nagy ablak kilátással, a letisztult és rendezett berendezés, illetve a tükrök használata. Az első lépés a műanyag nyílászáró csere, amelyben szakembereink tapasztalatának és hozzáértésének köszönhetően bármilyen otthon esetén garantáltan segíteni tudunk. Nézz szét oldalunkon és fordulj hozzánk bizalommal!