2024.10.21.

Cel torony

Az érdekességek tárháza

Új társasjátékok 2021-ben: ilyen megjelenésekre lehet számítani

Könnyen lehet, hogy tavaly, 2020-ban elkezdtük kipróbálni a társasokat. Vagy visszatértünk hozzájuk, akár gyerekkorunk után először. Vagy csak folytattuk a velük való élvezetes játékot. De az is lehet, hogy csak vártunk valamilyen változásra, és az új évre. Bármelyik illjen ránk a legjobban, akkor is jó hírünk van: bekapcsolódhatunk a legújabb játékok körforgásába idén is.

 

Milyen új játékokra számítunk 2021-ben?

Ha kíváncsi vagy arra, hogy milyen új társasok közül lehet majd válogatni 2021-ben, akkor egyszerűen kattints a Gémklub linkre! Jelenleg 15 játékot találunk benne, amelyek három kategóriába esnek:

  • bejelentve,
  • gyártásra vár, és
  • gyártás alatt.

Nyilván a legutóbbi megjelenésére számíthatunk a legközelebb. De azért arra figyelnünk kell, hogy miután legyártották, még szükség van egy szállításra a tengerentúlról, majd Európába érkezik, és Magyarországra: ez néha több hetet is igénybe vehet.

 

Milyen játékokat találunk a listán?

Valószínűsíthetően a leghamarabb a Splendor: Marvel nevű játék jelenik majd meg, ahol kilenven (!)népszerű Marvel hőssel találkozhatunk majd, és célunk a végtelen kesztyű megszerzése lesz. A Splendor ismerőseinek egy extra csavart ajánl a játék, míg a Marvel világában mozgóknak rengeteg ismerős szereplőt. Mi már nagyon várjuk!

A Harcmezők: Ütközetek a világ romjain az Azután világába kalauzol bennünket, ahol jól felszerelt és felfegyverzett egerek küzdenek egy posztapokaliptikus világban. Ebben a kártyajátékban a hangsúly a történet helyett a harcon lesz: miközben 5 frakció csap össze a játékban, küzdhetünk területekért, élelemért és értékes fegyverekért és felszerelésekért.

A Bálnalovasok: két jól ismert kreatív játékkészítő, Vincent Dutrait és Reiner Knizia (a Medici nevű játékot készítették együtt), közösen indítottak tavaly nyáron egy Kickstarter kampányt, ahol 1776 fő közel 90.000 ausztrál dollárt (jelenlegi árfolyamon több mint 20 millió forintot!) dobott össze az új játék kivitelezésére. Ebben a játékban a jeges partvidékek világában találjuk magunkat, ahol vadászhatunk és kereskedhetünk is. Egy igazi új világ a társasjátékok világában.

Egy izgalmasnak ígérkező cím A Watergate ügy, ahol választhatunk, hogy melyik oldalon állunk harcba az igazságért vagy annak ellentétéért. A Washington Post oknyomozó újságírójaként kereshetjük a bizonyítékokat, amelyek a valóságban Richard Nixon elnök lemondásához vezettek. Vagy éppen lehetünk a Nixon-kormány egy fontos embere is, aki a bizonyítékokat igyekszik eltüntetni. Ha a politika / újságírás a mi világunk, akkor imádni fogjuk ezt az izgalmakkal teli társast. Két fő részére!

És végül, de nem utolsósorban a cím, amelyen megakadt a szemünk, a Project L, amely a(z egyik) legletisztultabb játékújdonság lesz az évben. A tetriszhez valamelyest hasonló játékban nagyon nagy szabadságot kapunk: mi választhatjuk mikor, milyen forma „essen az égből” az építkezéshez. Felkészülhetünk akciópontokra, stratégiára és motorépítésre: egy tetriszjátékban!